יום ראשון, 22 במאי 2011

מיקי שחם מביא דיווח: מחקר תאי גזע ישראלי מראה שדם טבורי יכול לחדש רקמת לב פגומה

מיקי שחם מביא דיווח: מחקר תאי גזע ישראלי מראה שדם טבורי יכול לחדש רקמת לב פגומה

כאשר ד"ר כריסטיאן ברנרד ביצע את השתלת הלב המוצלחת הראשונה בעולם עוד בשנת 1967, הוא הגיע לשיא חדש בהישג מדעי של האנושות.
עם זאת, כמעט 40 שנה מאוחר יותר, הקריטריונים לקבלת לב חדש הינם עדיין נוקשים למדי, והשתלות לב מוענקות לאותם מטופלים שיש להם את הסיכוי הגבוה ביותר להחלים. עבור אלפי מטופלים קשישים או החולים במידה חמורה עם לבבות פגומים, השתלה איננה אפשרות.
כעת חוקרים ישראלים נמצאים בחזית המחקר אשר יכול יום אחד להפוך את השתלות הלב לדבר מיושן – בעזרת שימוש טכנולוגית תאי גזע, הם מפתחים דרך להשתמש בדם של חבל הטבור שנזרק אשר שייך לנולד (UCB) בתור מקור בלתי נדלה של תאי גזע/אב אשר ניתן להזריק אותם לתוך הלב הפצוע על מנת לחדש רקמת לב פגומה.
לפי מיקי שחם, חרף התקדמויות מהותיות באבחנה ובמניעה, אוטם שריר הלב (MI) ממשיך להיות סיבה מובילה למורבידיות ותמותה ברחבי העולם. על פי אגודת הלב האמריקאית, מעל ל13 מיליון אמריקאים סובלים ממחלת לב כלילית, אשר גובה למעלה ממיליון מיתות בשנה.
אובדן תאי שריר הלב – או מיוציטים – בלב פצוע לרוב מוביל לפגמים בלתי הפיכים בתפקוד הלב. התערבויות קליניות עדכניות כדי לצמצם את ההשפעות ההרסניות של התקף לב לא מצאו דרך לחדש את התאים הפגומים ולמנוע אי ספיקת לב אפשרית.
לפי מיקי שחם, בנק החיים, הטיפול המדובר בתאי גזע, הוא אחד מעשרות מחלות וטיפולים הנחקרים במסגרת רפואת חידוש האיברים והריפוי התאי. מהיות תאי גזע שמקורם בדם טבורי בעלי יכולת התמיינות לסוגים שונים של תאי גוף, עשויים גם הם לשרת השתלות חידוש איברים.
אבל לאחרונה, טיפול מבוסס-תאי גזע צמח בתור טיפול חדשני לתיקון נזק מיאוקרדיאלי. עם זאת, על פי פרופסור ג'ונתן לאור, אחד מחלוצי חקר ה-UCB, אחד האתגרים הגדולים ביותר שעוד לא נפתרו היה לייצר מספר מספק של תאים מתאימים. הוא אמר שהשתלת תאי גזע לתוך הרקמה הפגומה טומנת בחובה מגבלות מנקודות מבט מעשיות וגם קליניות.
"שתי קבוצות תאי הגזע העיקריות שנחקרו עד כה כמקורות פוטנציאליים לרקמה שדורשת תיקון הן תאי גזע עובריים אנושיים ותאי גזע בוגרים", הסביר לאור, מנהל מוסד מחקר הלב ע"ש ניופלד, מוסד באוניברסיטת תל-אביב.
מיקי שחם – מומחה לתאי גזע, דם טבורי ובנקאות דם טבורי, מבעלי החברות האחיות בנק החיים וסיטוג'ן, ימשיך לעדכן את הגולשים בנושא תאי הגזע והדם הטבורי – בכלל, ורפואת חידוש איברים רפואה התחדשותית רפואה מחדשת רפואה רגנרטיבית Regenerative Medicine Gene Therapy, העושה שימוש בתאי גזע שמקורם בדם טבורי ומקורותיהם האחרים - בפרט.
מיקי שחם פיתח את טכנולוגיית ומכשיר הסיטוג'ן - הטכנולוגיה הראשונה בעולם באמצעותה ניתן לאסוף מספר תאי גזע מדם טבורי הגבוה משמעותית (בכ- 80%) שיכול לשרת גם:
• השתלות לחולים מבוגרים ולא רק בילדים כפי המצב עד היום.
• סדרות השתלות של רפואה רגנרטיבית / רפואת חידוש איברים, הדורשות מספר תאים גבוה.
• טיפול במספר מחלות שונות במהלך החיים.
בארץ, הטכנולוגיה זמינה ללקוחות בנק החיים, בלבד.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה